اخبار

دانشمندان و “حلقه‌مفقوده”

دانشمندان استرالیایی موفق به كشف یكی از آخرین “حلقه‌های مفقوده” شده‌اند كه نشان می‌دهد كدام شبكه‌های ارتباطی، در سامانه اقیانوسی جهان كه اوضاع اقلیمی كره زمین را تعیین می‌كند، فعال هستند.
“كن ریج‌وی” از “سازمان‌مشترك ‌المنافع تحقیقات علمی و صنعتی” گفت: تحقیق جدید نشان می‌دهد یك جریان آب كه از آبهای جزیره “تاسمانی” در جنوب استرالیا به سمت اقیانوس اطلس جنوبی حركت می‌كند، بخشی از موتورخانه سامانه اقلیمی جهان است كه پیش از این شناخته نشده بود.
“اقیانوس جنوب” كه دور قطب جنوب می‌چرخد، در سال‌های اخیر به عنوان ریه اصلی اوضاع اقلیمی جهان شناخته شده است. این سامانه آبی، یك سوم تمام دی اكسید كربنی را كه سامانه اقیانوسی جهان می‌گیرد، جذب می‌كند. ریج‌وی به رویترز گفت ” ما می‌دانستیم كه این حلقه‌ها(جریان‌های گذرگاه‌های آبی در اعماق اقیانوس) می‌توانند از طریق اندونزی از اقیانوس آرام به اقیانوس هند حركت كنند اما اكنون مشاهده می‌كنیم كه این حلقه‌ها از طریق جنوب تاسمانیا نیز حركت می‌كنند كه این حلقه ارتباطی مهم دیگری است.” در هر اقیانوس، آب در مسیرهای خلاف حركت عقربه‌های ساعت یا دایره‌های به اندازه حوزه اقیانوس می‌گردد.
‪ CSIRO‬در بیانیه‌ای اعلام كرد، این جریان تازه كشف شده به نام ” جریان آب تاسمانی” كه از عمق متوسط ‪ ۸۰۰‬تا ‪ ۱۰۰۰‬متر از تاسمانیا می‌گذرد، به عنوان یك “ابر حلقه ‪ “supergyre‬طبقه‌بندی شده است كه حوزه‌های اقیانوس هند، آرام و اطلس را در نیمكره جنوبی به هم متصل می‌كند.
‪ CSRIO‬گفت، محققان با پی بردن به ارتباطات میان این حلقه‌ها، یك “ابرحلقه” را در مقیاس جهانی كشف كردند كه آب را در هر سه حوزه اقیانوسی جاری می‌سازد.
ریج‌وی و “جف دان” كه در نوشتن این مطالعه همكاری داشت گفتند، كشف این ابرحلقه توانایی دانشمندان را برای توضیح دقیق‌تر اینكه چگونه اقیانوس اوضاع اقلیمی جهان را كنترل می‌كند، بالا می‌برد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا