معرفی انجمن

فعاليت ها، پروژه ها و طرح ها

فعالیت‌ها و طرح‌های انجمن

تهیه و ترجمه ده‌ها عنوان كتاب و مقاله در زمینه‌های مرتبط با طبیعت، گیاهان و جانوران
تهیه گزارش‌های مستند صوتی، تصویری، فیلم و عكس
فیلم سازی و صدابرداری از جنبه‌های مختلف زندگی حیوانات و به ویژه پرندگان
تهیه برنامه‌ها و نرم افزارهای كاربردی، دایرة المعارف و صداهای طبیعی
طراحی و احداث باغ‌های پرندگان و نمایشگاه‌های طبیعی
برگزاری سمینارها و همایش‌های زیست محیطی
تحقیق و مطالعه بر روی چگونگی بهره‌گیری از حیوانات در پیش بینی وقایع طبیعی نظیر سیل و زلزله
تحقیق و مطالعه بر روی تأثیرات روانی صداهای طبیعی بر انسان
مشاوره، تحقیق، آموزش، ترجمه و چاپ کتاب و مقالات در موضوعات زیست محیطی، حیات وحش، طبیعت، بیوتکنولوژی و اکوتور
نگهداری، آموزش و تکثیر حیوانات

فعالیت‌های آموزشی

انجمن جبهه طبیعت با هدف توانمند ساختن اعضاء خود و سایر اقشار جامعه و مشاركت آنها در حل مسائل و اجرای برنامه‌های زیست محیطی، دوره‌های آموزشی عمومی و تخصصی را با همكاری مدرسان برگزیده برگزار می‌كند. برخی از این دوره‌ها عبارتند از
دوره‌های عمومی

مستندسازی عملی
پرورش گیاهان دارویی
بقا در طبیعت

دوره‌های تخصصی

روانشناسی و فراروانشناسی حیوانات
صدا شناسی حیوانات و تجزیه و تحلیل كاربردی صداها
حركت شناسی حیوانات و تجزیه و تحلیل كاربردی حركات
نمادشناسی و نشانه شناسی گیاهی و جانوری
روش‌های ارتباطی و آموزشی حیوانات
الگوسازی حفاظتی و حمایتی در طبیعت

خلاصه‌ای از دیگر فعالیت‌های انجمن

جلوگیری از كشتار حیوانات: جبهه طبیعت با خرید گونه‌های مختلف پرندگان و سایر حیوانات از شكارچیان و صیادان و نگهداری از این گونه‌های آسیب دیده، به نوعی از كشتار حیوانات و مخصوصاً گونه‌های كمیاب‌تر جلوگیری كرده است. برخورد با كارخانجات و صنایع متخلف جزء برنامه‌های آتی جبهه طبیعت می‌باشد.
تلاش بر احیای تالاب انزلی: از جمله این فعالیت‌ها، تحقیق بر روی قایق‌های موتوری بدون صدا و غیر بنزینی، مطالعه بر روی تالاب انزلی، تلاش برای حفاظت از پرندگان مهاجر، ایجاد تغییرات فرهنگی در روستاهای اطراف تالاب و … می باشد. ارائه طرح‌ها و پیشنهادات به مراکز حفاظت و نگهبانی
تأسیس پناهگاه ویژه قو و پرندگان مهاجر: این طرح به طور موازی در دو استان گیلان و مازندران در حال اجرا می‌باشد. هم اكنون فاز اول طرح در استان گیلان به اتمام رسیده است. لازم به ذكر است كه طرح گیلان با مشاركت اداره محیط زیست مربوطه انجام گردیده است.
طرح پناهگاه ویژه قو و پرندگان مهاجر، به ابتكار و همت انجمن جبهه طبیعت و حمایت اداره كل حفاظت محیط زیست استان گیلان در فاز اولیه‌ خود به محدوده‌ای شش هكتاری اطلاق می‌شود كه به منظور حفاظت و حمایت از قوها و سایر پرندگان مهاجر، در جوار تالاب سلكه كه آخرین پناهگاه واقعی قوهاست، طراحی و ایجاد شده است.
ایده‌ اولیه این طرح از طرف یكی از كارشناسان این انجمن مطرح گردید و پس از تحقیقات و بررسی‌های جامع كارشناسان و همچنین تهیه منابع معتبرخارجی و الگوگیری و بومی‌سازی‌های لازم، به مرحله اجرا رسید.
عملیات اجرایی این طرح از اواخر سال ۱۳۸۲ و با محصور نمودن محدوده‌ی مورد نظر به منظور جلوگیری از دسترسی شكارچیان و متخلفان آغاز گردید. تاكنون با گذشت قریب به سه سال از آغاز عملیات اجرای این طرح، نزدیك به دوسوم از قوهایی كه وارد منطقه سلكه شده‌اند، محدوده‌ی طرح را به عنوان محلی امن انتخاب كرده‌اند و همه روزه در چند نوبت به آن‌ها غذا داده می‌شود.

دکمه بازگشت به بالا