اخبار

هشدار خبرگزاری محیط زیست در خصوص تصویب خطرناکترین قانون زیستی کشور

خبرگزاری محیط زیست ایران در خبری از رفت و آمد مداوم دو سرمایه دار سرشناس تولید کننده بذرها و کودهای ارگانیک به مجلس همزمان با مذاكرات نمايندگان درباره قانون ملي ايمني زيستي نوشته و ابراز نگرانی کرده که شائبه نفوذ فرامتني و خارج از ضوابط براي تصويب اين قانون وجود دارد .
ایرن در این خبر که آنرا افشاگری نامیده نوشته : درحالي كه قانون پيش گفته مورد تائيد رسمي چند مرجع رسمي مرتبط ، همچون سازمان حفاظت محيط زيست قرا نگرفته است ، و از سوي كارشناسان به عنوان خطرناكترين و زيانبارترين قانون تصويب شده در تاريخ ايران به شمار مي آيد، تحت عنوان لايحه با امضاي رياست جمهوري مستقيم از دولت به مجلس رفت و بلافاصله هم مفاد آن مورد تصويب كميسيون مرتبط قرار گرفته است . اين گزارش مي افزايد در جلسات مربوطه حضور دو سرمایه دار سرشناس كاملاً موثر بوده است ،‌در حالي كه تاكنون در مجلس معمول نبوده براي تصويب يك قانون فراگير زيست محيطي – بهداشتي به جاي كارشناسان محيط زيست دو سرمايه دار كاملاً ذينفع مورد رجوع نمايندگان باشند .
بر اساس قانون ملي ايمني زيستي ، سطح زير كشت گياهان ترانس ژنيك يا “تراريخته ” در ايران بايد نيم درصدكل سطح جهاني را در بر بگيرد. بر اين اساس تقريباً 5 ميليون هكتار از اراضي كشاورزي كشور با بذرهايي كه مورد دستكاري ژنتيكي قرار گرفته اند كشت خواهد شد . اين مساحت ،‌تقريباً 40 درصد از كل 12 ميليون هكتار اراضي كشاورزي ايران را شامل مي شود .
خبرنگار ایرن با اشاره به مشکلات گياهان ترانس ژنيك می نویسد: گياهان ترانس ژنيك به واسطه احتمال بروز اختلالات ژنتيكي و بيماري هاي ناشناخته و غير قابل مهار از سوي اغلب مجامع زيست محيطي و بهداشتي جهان بسيار خطرناك تلقي شده و از اين نظر استفاده از محصولات مرتبط كماكان نهي مي شود.
بر اساس گزارش ایرن ، تصويب قانون ايمني زيستي مردم ايران را به پرجمعيت ترين كشورمصرف كننده محصولات تغيير ژنتيك داده شده تبديل خواهد كرد ، كه اين امر مي تواند ده ها نوع بيماري خطرناك و جديد را در كشور همه گير كرده و احتمال ابتلا به انواع نقائص مادرزادي در نسل هاي آينده را افزايش دهد . از اين نظر مسئولان كنوني وزارت بهداشت و كل مجموعه دولت و نيز مجلس در برابر ارائه و تصويب چنين خطرناكي مسئول بوده و مي بايست پاسخگو باشند . همچنين از آنجا كه اجبار كشاورزان به استفاده از بذرهاي تراريخته موجب اضمحلال بسياري از گونه هاي بومي و مقاوم زراعي كشور خواهد شد ،‌از سازمان حفاظت محيط زيست به عنوان مسئول مراقب از تنوع زيستي نيز انتظار مي رود به طور صحيح و مشخص موضع خود در برابر اين قانون را مشخص كند

خبرگزاری محیط زیست ایران

http://www.greennews.ir/detail_fa/?iData=450&iCat=330&iChannel=1&nChannel=News

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا