مرگ و مير ماهيان در سواحل هرمزگان همچنان ادامه دارد
تلفات دسته جمعي ماهيان در سواحل هرمزگان به ويژه سواحل بندرعباس، سيريك، جاسك و نمكدان از چهارشنبه هفته گذشته تاكنون نگرانيهايي را در بين كارشناسان و مردم ايجاد كرده است. مرگ و مير دسته جمعي ماهيها در چند روز اخير در سواحل هرمزگان از طرف دستگاههاي مرتبط و كارشناسان داراي چند نظريه است كه از قويترين اين نظريات كه ذهن همه را به خود مشغول كرده تكثير سريع جلبكها، تجمع پلانكتونها و عدم رسيدن نور كافي به سطوح پاييني آب به منظور توليد اكسيژن است. با توجه به اينكه گونههاي مرده و به ساحل آمده در مناطق مختلف بيش از دهگونه ماهي اعلام شده است و اين گونهها در اعماق مختلف آب زيست ميكنند احتمال نظريه كمبود اكسيژن در سطوح مختلف آب به دليل نرسيدن نور كافي را كم رنگتر ميكند و همچنين مرگ گونههاي مقاوم ميشماهي و حلوا سفيد نيز نظريه تكثير سريع جلبكها و تجمع پلانكتونها را در منطقه استحفاظي آبهاي هرمزگان رد ميكند.
همچنين بررسي دلايل كارشناسي توسط دستگاههاي مرتبط و لحاظ اقدامات پيشگيرانه با توجه به اينكه يك هفته عبور و مرور كشتيها صيادي و ساير شناورها در آبهاي هرمزگان ممنوع شده است نيز ميتواند روي مرگ و مير دستهجمعي ماهيان تاثير داشته باشد.
مدير عامل تعاوني صيادي سورو بندرعباس در اين ارتباط در گفتگو با خبرنگار فارس در بندرعباس گونهه اي ماهي به ساحل آمده كه اكثر نيمهجان هستند را گاريز، شورت، نايت، كفشك، سفرهماهي، گر و جهرو اعلام كرد و گفت: همچنين دو گونه مقاوم ميشماهي و حلوا سفيد در بين اين ماهيها در سواحل نمكدان از توابع قشم مشاهده شده، كه معادلات پيشبيني شده در مرگ و مير ماهيها را بر هم زده است.
محمد صالحيزاده اضافه كرد: مرگ چند پرنده مهاجر در سواحل بندرعباس در چند روز اخير كه احتمال ميرود از لاشه ماهيهاي مرده و نيمهمرده اين مناطق تغذيه كرده باشند نيز توسط مردم گزارش شده است.
صالحيزاده از پديده مرگ ماهيها به عنوان بلاي آسماني ياد كرد و بيان داشت: در 60 سال گذشته هيچ مورد مشابهاي در سواحل هرمزگان از اين گونه مرگ و مير گزارش نشده است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه در سال جاري هيچ پروانه صيادي جديدي به شناورها در راستاي مجوز صيد اعطا نشده است اضافه كرد: در اين تعاوني حدود 180 شناور به كار صيادي مشغول هستند كه امرار معاش بيش از هزار نفر را بر عهده دارند.
صالحيزاده با اشاره به كاهش تعدادي از گونههاي ماهي در آبهاي خليج فارس در چند سال اخير افزود: از اداره كل شيلات هرمزگان و ساير دستگاههاي مرتبط انتظار ميرود همانگونه كه طرحهايي براي ازدياد گونه ميگو هر ساله در سواحل هرمزگان اجرا ميكنند طرحهاي ازدياد ساير گونههاي آبزي را نيز در دستور كار خود قرار دهند.
به نقل از : http://iren.ir/wild_life/