اخبار

معادن سولفات سدیم همچنان میقان را تهدید می کند

تالاب میقان که در متون پرنده شناسی قدیمی به آن «توزلوگول» می گفتند با بیش از 90 گونه پرنده به زودی در فرهست پرندگان مهم جهان ثبت می شود . محمد توحیدی فر دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست دانشگاه آزاد واحد اسلامی علوم و تحقیقات که در قالب پایان نامه خود روی این تالاب مطالعه می کند، به خبرنگار سبز پرس گفت : «از آذرماه سال گذشته تاکنون بیش از 90 گونه پرنده در تالاب و حواشی آن مشاهده شده است که در فصول مختلف برای زاد آوری، زمستان گذرانی و یا برای استراحتی کوتاه مدت در زمان مهاجرت به این منطقه می آیند.
در حالیکه علاقمندان به طبیعت، این منطقه را بیشتر به عنوان محلی برای مشاهده درنای خاکستری در کشور می شناسند. نکته جالب توجه درباره این تالاب این است که یک جفت درنای خاکستری (Grus grus) تمام تابستان امسال را در تالاب سپری کرده اند.»
وی گفت : «در قالب پایان نامه خود قصد دارم این تالاب را به عنوان منطقه مهم پرندگان (IBA) و تالاب بین المللی معرفی کنم.» وی ادامه داد : « به تازگی فرم های معرفی مناطق مهم پرندگان و کنوانسیون رامسر تغییر کرده اند. این تالاب احتمالا یکی از معیارهای تالابهای بین المللی را داراست. اما حداقل دو معیار مناطق مهم پرندگان سازمان بین المللی پرندگان (Birdlife INTERNATIONAL) را به خود اختصاص می دهد.»
وی در پایان خاطر نشان کرد : «بدون شک تالاب میقان یکی از مناطق مهم پرندگان ایران و خاورمیانه در آینده خواهد بود که تا چندی پیش، از حیث شناخت و معرفی بسیار مهجور مانده بود.
او همچنین در خصوص حفاظت سازمان محیط زیست از این منطقه اشاره نمود و عنوان کرد: اینجا به تازگی به عنوان یک «منطقه شکارممنوع» معرفی شده که البته این موضوع در شورای استان مرکزی به تصویب رسیده و هنوز به تصویب نهایی در شورای عالی حفاظت محیط زیست نرسیده است.
وی با اشاره به مهاجرت درناها در سال جاری افزود: این تالاب سالانه 5 تا 6 هزار درنای خاکستری را در خود جای می دهد اما در حال حاضر، میزبان 1000 الی2000 قطعه درنا است.»
تالاب میقان در شمال شرقی شهر اراک قرار دارد و یکی مهمترین تالاب های مرکزی ایران است. بستر این تالاب بزرگترین ذخیره سولفات سدیم ایران را در خود جای داده است که متاسفانه با بهره برداری به شیوه سنتی، احداث جاده در وسط آن، همچنین شکار غیر مجاز و چرای بی رویه دام در خطر است. پوشش گیاهی بخشی از تالاب، نزدیک روستای مبارک آباد نیز به دلیل چرای بی رویه کاملا از بین رفته است و سگ های گله نیز مرتبا آرامش پرندگان تالاب را برهم می زنند.

منبع: http://www.anonymizor.com/index.php?q=aHR0cDovL2lzZGxlLmlyL25ld3MvaW5kZXgucGhwP25ld3M9MTE0

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا