اخبار

شنگ ايران در آستانه انقراض

قاچاق پوست و حوضچه هاي پرورش ماهي، سمورآبي(شنگ)ايران را در آستانه انقراض قرار داده است. دكتر هرمز اسدي، در اين باره به همشهري گفت: پوست اين حيوان به دليل تركم زياد مو و كرك، خاصيت ضد آب دارد، قابليتي كه سبب شده در صنعت پوشاك براي دوخت يقه و سر آستين از آن استفاده شود و با بهاي قابل توجهي به فروش برسد.

اين عضو هيئت علمي دانشگاه تهران با اشاره به اينكه تركيه خريدار اصلي پوست سمورهاي آبي است، تصريح كرد: سود جويان به دليل قيمت نسبتا بالاي پوست سمورها با تله گذاري و تفنگ هاي ساچمه زني، اين حيوان را شكار كرده و پوست آنها را به طور قاچاق به فروش مي رسانند.وي كشتار سمورها در حوضچه هاي پرورش ماهي به ويژه در استان گيلان را از ديگر عوامل تهديد جمعيت اين گونه حيات وحش دانست و افزود: حوضچه هاي پرورش ماهي كه اغلب در كنار رودخانه ها و تالاب ها احداث مي شود، سمورها را براي صيد ماهي به سمت خود جلب مي كند و از آنجايي كه اين حوضچه ها همسطح زمين و بدون موانع لازم ساخته مي شود، سمورها براي به دست آوردن غذا وارد اين حوضچه ها مي شوند و از پا در مي آيند در حالي كه مي توان با ايجاد موانع فيزيكي و مكانيكي از جمله با كشيدن حصار الكتريكي يا پوشاندن اين استخرها با تورهاي پلاستيكي، مانع ورود سمورها شد و ايمني آنها را تامين كرد. زيستگاه سمور آبي گستره وسيعي از آذربايجان شرقي و غربي تا گيلان و گلستان را در بر مي گيرد.
كامران زلفي نژاد- مدير كل محيط زيست استان گيلان- چندي پيش در اين باره گفته بود: بيشتر استخرهاي سردابي در كنارهاي رودخانه ها و مماس بر زيستگاه سمور آبي ساخته شده اند، در صورتي كه اگر در مهندسي سازه هاي شيلاتي، ارتفاع سطح آب از لبه حوضچه ها، افزايش يابد، سمورها به دليل اينكه پس از پريدن در استخر، توانايي درآمدن از آن را نخواهند داشت، وارد حوضچه نخواهند شد.

جبهه طبيعت:
نوش دارو پس از مرگ به چه درد سهراب خورد؟ همان اندازه هم اين نگراني ها در موضوع انواع و اقسام انقراضات به درد طبيعت و گونه هاي جانوري و گياهي رو به انقراض مي خورد!

 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا