غناي طبيعت قزوين را دريابيم
6 منطقه استان قزوين براي ثبت در فهرست آثار ملي طبيعي كشور معرفي شد. كارشناس مسوول اكوتوريسم سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قزوين با اعلام اين خبر افزود: اين استان به لحاظ شرايط خاص اقليمي و جغرافيايي از آثار طبيعي فراواني برخوردار است و با توجه به تنوع آب و هوا در مناطق مختلف، داراي پوشش گياهي و جانوري غني است. مهندس طارمي با تاكيد بر حفظ محيط زيست و طبيعت به عنوان ميراث طبيعي، اظهار كرد: بخاطر اين پتانسيلهاي تاريخي و فرهنگي ارزشمند نيز ميراث طبيعي بايد زمينه مساعد گردشگري طبيعي براي قزوين را فراهم كند.
درياچه اوان، منطقه حفاظت شده باشگل، آبشار گرمارود، غار قلعه كرد، چنار كهنسال سيردان و صخرههاي اندج آثار طبيعي اين فهرست هستند. گفتني است، درياچه اوان كه در حلقه 4 روستاي اوان، وربن، زواردشت و زرآباد قرار گرفته، بيش از 70 هزار متر مربع مساحت دارد و از محيط خارج مستقيما آب دريافت نميكند و تنها چشمههاي كف درياچه به آن شكل دادهاند. منطقه حفاظت شده باشگل نيز در غرب شهرستان تاكستان و در عرصهاي به وسعت تقريبي 27 هزار هكتار گسترده است. اين منطقه با سيماي تپه ماهوري، پناهگاه امني براي جمعيت قوچ، ميش و آهوهاي بومي و مهاجر است. همچنين غار قلعه كرد كه در 20 كيلومتري برجهاي دوگانه خرقان در دهستان حصار قرار دارند، تالاري به وسعت بيش از يكهزار متر مربع در آن واقع شده كه داراي ستونهاي سنگي زيبايي است.
صخرههاي عظيم و دره اندج رود از ديگر مناطق طبيعي استان است كه چهره زيبايي از طبيعت بكر منطقه الموت را نشان ميدهند كه به خاطر قابليتهاي زمينشناسي مورد توجه دانشمندان اين حوزه است.
منبع: جام جم